2009. december 5., szombat

Ide lehet a digiporámához írni, szépeket, meg okosat! Meg csúnyákat... ne hozzatok!

19 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

Rettenetes, és gyönyörű egyben!!!!!!! :)


Külön dícséret a zeneválasztásért.. s nem utolsósorban azért, hogy mikor halkul a zene.. akkor a képek is lehelletfinoman váltanak :))

és persze ahhoz illesztkedőek. Mert látom ám, hogy még erre is figyeltél!

Ui.: nekem a galamb az üvegcserépen a kedvencem.

köszönöm!

Emese írta...

Le vagyok nyűgözve, nem csak a képek és a bennük megjelenő formák, hangulatok és végső soron emberi történetek miatt, hanem azért is mert bennem személyes emlékeket is ébresztenek, gyermekkoromban gyakran jártam egy ehhez hasonló “zakógyárban” ...
Köszönet érte és gratulálok!

Névtelen írta...

Kedves Janos, szeretettel gratulalok a kisfilmedhez!!Nagyon tetszik, jol illik a kepösszeallitas a zenehez, a zene a mondanivalohoz :o) Remekül sikerült mü!! Jok a fotok is benne, egy-kettö igen kedves nekem :o) Föleg!
Kristina

GardoZs írta...

...no critic...
Ez így jó, ahogy van. :)))

Várday Béla írta...

Tetszett a kisfilm, jó volt a zeneválasztás is.
Üdv

Névtelen írta...

úgy tűnik, első kisfilmed kitermelte rögtön a maga ügyeletes kis sztárocskáit is, ti. a galambokat :)
itt is grat. :)
oriza

Pamlerva írta...

Ember és a környezet együtt vátozik.Együtt találják meg lentről a fentet és ugyanakkorát esnek,ha fentről alábuknak.A mai napig is tanúja vagyok ilyen helyzeteknek.Ilyen szimfonikus költemény hatására az ember által okozott kár is értelmet kap...
Gratulálok a kisfilmhez és a zene választáshoz..
Üdv.Phaedra

Főfüge írta...

Kedves névtelen oriza! Mármint, a nyúl! Egy biztos, a madárka tarol!!!
Most olvastam a Látó-körön Kerekes Zsuzsika értékelését, Ő is kiszúrta a madárkát! Viszont Senki nem tudja megelőzni Kristinát, a Felest se, aki már akkor lestoppolta, amikor nem is tudott arról, hogy ebből mi lesz, tehát nem tudta, hogy "szegény" madárka, csak egy alkatrész! Ahogy meglátta, rögtön elkérte és átköltöztette az Ő oldalára, másik két fotómmal együtt! Ez is fényesen bizonyítja remek látását, és a fotóművészethez való magas szintű hozzáértését! Javasoltam is bátran, hogy fotózzon, segítek, s így az egyik legnagyobbtól tanulhat, de szerénykedve elutasította, nyílván éles eszével felfogta, hogy művészetem nem érheti utol, akkor meg minek! Okos lány! (érdemes hozzá is benézned, aránylag jól koptatja a krétát, meg a szenet is! Főleg!
Kisebb munkákat, mint, hogy világnagyságok fotókiállítására készít plakátot, már nem is vállal.
Vadas Ernő színvonalánál, már szerintem lejjebb nem megy! Igaz, nekem meg még nem volt kiállításom!.))) )
A "HÍRES", tehát az általa felfedezett, és azóta kiállva a próbát, más által is deklarált hírességet szerzett madárka, már jellegzetes emblematikus szerplőjévé vált fotóimnak, mindíg ott ficcen ahol erősíti hatalmas művészetem kifejezésrejuttatását, szimbólumok, sőt Rejtő Jenő szavaival, szinbóleumok veretes hordozója, természetesen nem feltűnően, nem főszereplőként, mindig csak tartalmas gondolatok hordozójaként, aminek már nemzetközi visszhagját is fellelheted a blogomba, csak éppen az nem vette észre, akiről szólt!
Gond, egy szál se, mert már régóta vallom, a nem válasz is válasz! Persze azt elismerem, hogy nem is egy hétköznapi olcsó szimbólum! Egy vélemény kifejezésre juttatása egy különös "kóborlásról!"

Régóta vallom, hogy ennyi figyelemreméltó, nagy tudású, okos, szép, művészeti affinitással bíró intelligens (kifogytam!) hölgy, egyszerre nem tévedhet, tehát már azonnal körvonalazódik bennem egy újabb nagy ívű projekt, aminek nemes egyszerűséggel, csak azt a munkacímet adom, hogy: A csodálatos madárka ficcenése, nagy ívű fotóművészetem tükrében!
Most látom csak, hogy micsoda hatalmas hasznát veszem, Isten áldotta borzalmas nagy szerénységemnek!

Köszönöm, hogy hozzászóltál, és elnézésedet kérem kedvességedtől, hogy csak ilyen rövid időt tudtam szentelni kegyednek!

Maradok alázattal, nemes egyszerűséggel, hódolatod szolgája: FŐFÜGE

Jandó írta...

Nagyon tetszett! Mindenben egyetértek Vanesszával, szinte ugyanazt írtam volna, ha ő ezt nem teszi meg már előttem. :)

Főfüge írta...

PHAEDRA!

A környezet, az változik, mert a természet része! Az ember, pedig azt képzeli, hogy a természet felett van, azért változtat! Szétromból, amit csak lehet, s a lelkiismerettől maródva, gyenge pótcselekvésként intézkedik, folyókat terel, gátakat emel, sőt szab! Madarakat gyűrűz, az oroszlánt felviszi az északi sarkra, hogy ne legyen melege, s ha már ott van, akkor a jegesmedvét, meg lehozza az egyenlítőre, hogy ne fázzon! Intézkedik, dönt, hogy üvegházhatás, meg nem, széndioxid kvótákat ad, vesz, közben hülyének nézi azokat, akik tudják, hogy egy vulkánkitörés, több széndioxidot termel, mint mi öt évig, eljátszik azal, hogy a kőolaj elfogy, pedig nem, mert nem abból van, amiből hazudják! Nincs energia, pedig ha Magyarország energia fogyasztását egynek vesszük évente, akkor 1000(!) egységen, meg üldögélünk, s akkor még fel se néztünk, az ÉGRE!
Szépen írtad, de az ember által okozott kár, soha nem kap értelmet, sőt, inkább mindinkább értetlenséget generál, amit Te értelemet kap-nak gondolsz, azt a természet csodálatos takarítóbrigádja végzi, azon megfoghatatlan törvényszerűség szerint, amit Király Laci csodásan észrevett, és leírt! Érdemes lenne megnézni az Ő filmjét is, aminek a címe: A pusztulás vonalai
Köszön, hogy megnézted, köszönöm, ha tetszett, de hidd el, nem illúzió rombolás, de igazából, amit akartam, azt nem tudtam megoldani! El is kapkodtam, de lehet, nem is nőttem fel a gondolataim képi megfogalmazásához!
Így, maradt szerintem, egy remek csírakezdemény!:)))

Főfüge írta...

Kedves Jandó!

Köszi, hogy megnézted! Minő szerencse, hogy van egy vanessza!:)))

Mácsai Ferenc írta...

Negatívumokat írhatok?:)

Huszár Boglárka - Bogart írta...

Méltó megemlékezés ..... Gratula hozzá !

Főfüge írta...

Feri!

Naná, hogy írhatsz, ugyan is az is pozitívum, mert gondolom, segíteni akarsz. Természetesen tisztában vagyok az alaphibákkal, mert... hosszú, de biztos vagyok benne, hogy én se vettem észre mindent!
Ide is feltettem,
http://lato-kor.blog.hu/
és ott azt kértem, hogy keményen, mert ott inkább szakmai szemmel nézik többet között! Úgy, hogy itt se szégyellem, tehát ne kímélj, mert az igazság, az igazság, mindenkitől függetlenül létezik, tehát nem érdemes a homokba dugnom a fejemet!
Nosza!

Főfüge írta...

Köszönöm Boglárka!

Mácsai Ferenc írta...

Azért én mégis pozitívummal kezdem.:)
Nagyon örülök, hogy végre diaporámát látok, és nem annak nevezett diavetítést.Végre valaki aki rá tudta tenni a képeket a zenére, és azt is nagyon értékelem, hogy egységes formai, és színvilágot állítottál a műsorba.
Ami kevésbé tetszett: Ugye mutatsz egy lepusztult, kifosztott épületet, gyártelepet, egy sivár környezetet, és teszed hozzá ezt a rapszodiát. Szerintem a kettő üti egymást gyengítik a hatást. Igen tudom, hogy erre a zenére könnyebb dolgozni, és ehhez az anyaghoz nehéz jó zenét találni. Ám ha ezt a nem túl szerencsés zenét választottad talán jobb lett volna a zene íveit kihasználni, ahol föl fokozza a hangulatot ott a képekkel is fokozni, stb. Most két kegyetlen mondat: Azért, mert diaporáma, attól még igényli (talán fokozottan is) a jól komponált képeket. Észre vettem, hogy ismételsz kockákat, nem szabad mert azonnal unalmas kezd lenni, és jönnek a rosszindulatú gondolatok, pl. nem elég kreatív a szerző? Még valami: Az áttűnések szerintem nincsenek eléggé kidolgozva, sokkal több formai játék van ezekben a kockákban.
Összességében a szerintem hibái ellenére is pozitív a véleményem az anyagról. Tetszik, a totál külső képekkel történő nyitás, majd a belső képek sora utáni bezárás, és az utolsó kockával szépen le zárod a történetet.
Qrvanagy meló lehetett ezt összerakni. Grat.

Mácsai Ferenc írta...

Értem

Főfüge írta...

Feri!

Csak úgy látszik az, amit gondolsz, hogy érted!
Ez a történések éve! Hamarosan, de lehet, hogy még előbb!

Kösz a türelmed!:)))

shadow írta...

Szia!
A galambos nekem is kedvenc, és persze találtam még jópár csemegét - pcsolyás-tükröződős képeket, a vészkijáratosat, közeli törött ablakokat, ablakos-ágas képeket...a közeliek zöme nagyon megfogott.
És hát záróképnek az a lakat - remek ötlet.
Tetszett a zene is, szerintem is remekjók voltak a váltások.
Amit még szívesen látnék - bár nem biztos, hogy kell bele amúgy - érdekes-poros fényhatásokat. ;-)