2009. december 3., csütörtök

fehervaru rea meneh hodu utu rea

A fenti cím, egy e-mail tárgycíme. Meghívót kaptam, azt mégsem mondhatom, hogy Senkitől, pedig Tőle, mert ez a művészneve. Orosz István küldte(KLIKK!). 1989 óta ismerem nagyon jól, pedig csak nem rég ismerem, ami csak látszólag ellentmondás, mert igaz. Ugye milyen fura mondat? Ő ilyet, le is tud rajzolni!(Lásd a meghívóját!) Ő alkotta, azt a világhíres plakátot, amin az Iván hátulról látszik, és az a felirat rajta, hogy TOVARISI KONYEC.(KLIKK!) Ugye így már mindjárt más, pedig

..................................Klikk a képre!
nem biztos, hogy erről kellene ismernünk. Amikor „rátaláltam” egyszuszra kiolvastam a blogját. Én tudom, hogy miért, Ti pedig ismételjétek meg! Garantálom, hogy nem csalódtok!
Bennem!
Nézzétek azt a cseles létrát a hirdető oszlopnál, a meghívón, az aljánál kezdjétek, majd szép lassan haladjatok felfelé! Nagy találmány! Forgalmas utak mellet is biztonságosan lehet plakátot ragasztani róla, nem kell a létrának az úttestre kilógni. Autópálya mellett ez már nem működik, mert ez egy kidönthetetlen oszlop, és ha jön egy megállíthatatlan autó és neki megy… hát, azt már Senki se tudná lerajzolni!:))) Már régóta szeretnék egy ilyen létrát, hogy újra elegánsan tudjak felülni egy lóra.
Ezt írta Orosz István a saját meghívójához a blogjában:”… December 9-én, szerdán délután ötkor Orosz István tárlatvezetést és előadást is tart (ha bejut).”

Már látom is a csütörtöki újságokat! Orosz István tegnap, hatalmas sikerű előadást és tárlatvezetést tartott. Akkora volt az érdeklődés, hogy Ő maga se jutott be!

Szeretettel ajánlom Orosz István kiállítását, és tárlatvezetését. Időben legyetek ott, mert ki tudja!:)))

Nemrég, ajándékoztam valakinek egy tovarisos Ivános plakátot. Mivel a plakátok általában a falra vannak felragasztva, a másik felét, csak kevesen láthatják. Volt is akkoriban kíváncsiság, hogy kit ábrázolt a művész hátulról. Én most kihasználva az alkalmat, megnéztem! Hosszasan néztem Ivánt a plakáton, majd szép lassan megfordítottam. Nem fogjátok elhinni! Joe nézett velem szembe!:)))

Egy kis csemege!(KLIKK!)

Ez pedig egy nagyon érdekes rajzflmje

4 megjegyzés:

rajli írta...

szívesen elmennék , de sajnos meghívott vagyok fiam esküvőjére 11 órára, Gárdonyba! :)))) Bár lehet, hogy kihagyom??? Nem hinném, de valamikor benézek az biztos! Köszönöm János!

Főfüge írta...

Megint nem figyelsz! Azért van két műsor. Miattad! 9-én szerdán 17 (du.5) órakor tárlatvezetést és előadást tart Orosz István. Felteszem, nászútra nem hívtak meg, tehát ott tudsz lenni! Az előadást vedd fel magnóra, majd én elmagyarázom, hogy mit hallottál!

Kozma Erzsébet írta...

Ezt a plakátkiállítást szívesen megnézném, de hát Székesfehérvár elég messze van Zetelakától sajnos(légvonalban is több mint 5ookm)...
Néztem kb. 2 percig azt a létrát míg rájöttem a turpiságra: meg van csavarva mindkét lába a saját tengelye körül.:-))

Főfüge írta...

Köszönöm, hogy elolvastad, talán a rajli, majd tudósít bennünket, én se tudok menni, mert bár, csak innét 170 kilométer, de ez most nekem nagyon messze van!:)))