2009. július 10., péntek

Vadas Ernőről, a világhírű magyar fotósról neveztek el utcát Nagykanizsán

Tavaly novemberben lehetett, Amikor felhívtam legjobb barátomat, Dr. Károlyi Attilát (könyvével látható!) és Megkérdeztem:
Attila! Ismered
VADAS Ernőt?
-Nem!

-A világ egyik legnagyobb fotósa!
-És?
-Nagykanizsán született!
Még az nap minden anyagot elküldtem Attilának, és beindult a "gépezet", mert ...

Összeszedtem a neten létező, szinte Valamennyi fotóját. Fontosabb képeit, már ismertem, de a legtöbb képe megismerése után, tanulmányoztam Vadas Ernő munkásságát! Bizony nem véletlen tartják nagyon nagy fotósnak. Sokan vallják, hogy azért maradt viszonylag "ismeretlen", mert a nehéz időkben itthon maradt.
Nagyon nagy fotósok és művészek vallják, hogy Tőle tanultak!
Most nem fedek fel sok információt, mert Vadas Ernő,,, idén lesz 110 éves és ... Talán??

Szeretnék, viszont segítséget kérni. Aki bármit tud Vadas Ernőről, Nagykanizsai vonatkozásban, kérem, értesítsen. Azon kívül, hogy az biztos, hogy Nagykanizsán született, nem tudom, hogy melyik utcába lakott. Minden adat segítségünkre lenne!

... egy hete Attila értesített, hogy Nagykanizsa Önkormányzata Az, Az Ő előterjesztésére utcát nevezett el Vadas Ernőről. A térképre klikkelve megnézhetitek nagyban, hogy hol.
Ezért is köszöntem meg külön Németh Editnek a segítséget, mert varázsolt nekem egy térképet, amit a legtöbb láthattok. Frissen, csak Helyrajzi számok vannak ilyenkor, és műszaki térképek. Életembe nem Találkoztunk Edittel, de a határidős munkái ellenére azonnal segített! térképek.
Aki akar, itt vehet Vadas Ernő fotót!
Itt láthatjátok egyik leghíresebb fotóját!


Editnek!

Köszönet Németh Editnek a Nagykanizsai Önkormányzat dolgozójának, az önzetlen segítségért !

K ö s z ö n ö m!

Fotó: Főfüge