2009. március 4., szerda

Don Quijote

Foto: Főfüge

Minden gondolkodó embernek, így nekem is, újra küzdeni kell, a majdnem lehetetlen ellen, a szemétség, a korrupció, a gyerekeink és majdani unokáink előre ellopott jövőjéért, újra küzdenünk kell, a természetes és normális barátságokért, ami közé éket ver a pénz, vagy a pénztelenség, a "púder", a hosszú "nyelvek", a kinek mije van, és milyen társaságban tud megjelenni. Még mindig nem évült el Móricz Zsigmond: Rokonok c. műve! A benne lelhető dolgok, most tombolnak csak igazán!
Pedig, milyen szépen élhetnénk! A technikának támogatnia kellene minket, nem szabadna, hogy a fejünkre nőjön, de amúgy nélküle is tudnánk élni! Vissza kell, mennünk a természetbe, mert a részei vagyunk nem pedig felette. Újra fel kellene fedeznünk a természetet, az erdőt, barangolni kellene benne, keresni és meglátni a gyönyört, a szépséget, a gondolatokat serkentető nyugalmat és levegőt kellene magunkba szívni (addig, amíg van) és az ugyanezt valló MI jóEmberek ott is tudnánk találkozni, nem feltétlen kell az Internet.
Addig persze lehet puccozni, pomádézni, de be kell látni végre, hogy pizsamában egyforma hülyén nézünk ki! (P. J. Főfüge)