2009. október 26., hétfő

Plakát Ház alatt, barlangot találtak Nagykanizsán

Digitális Barlangrajz!



A Plakátház renoválásakor kiderült, hogy egy titokzatos barlangot rejt a föld mélye. Vadas Ernő kiállításra készülve, épp csak körül tudtam nézni, hát mit mondjak? Félelmetesen gyönyörű. Kiderült, hogy ez a barlang, egy nem mindennapi barlang! Saját terembúrája van.
Se Kristina, se Oriza a nyúl, nem tudott eljönni a megnyitóra. Oriza, a nyúl, arra hivatkozott, hogy messze van Nagykanizsa! Tökéletesen igaza van! Ugyanis, már nem Km-ben kell mérni a távolságot, hanem forintba! Most viszont, hogy rám hallgatott és eladott egy Karneválos képét, így most század részére zsugorodott, a távolság.

A héten Kristina feltette a legújabb művét(KLIKK), aminek rém rövid címe van: Rudi a katicabogár kisfiú és a hangyagyerekek, Lili, Kata, és Áron.
És a Yeti jegyezte meg Oriza, a nyúl. A többit olvassátok személyesen! (ITT) Én is belekeveredtem, annál az egyszerű oknál fogva, mert még nem láttam a macska hátsó talpát! Ez még semmi! Összekevertem Lilikét Áronnal! Ebből még akármekkora baj is származhat! (bár jobban már nem tudnak fölfüggeszteni Áronlandbe!)

Nos tisztázandó a problémákat, meghívtam a két szén- és egyébb krétakoptatót egy hétre a barlangba, a hét végén pedig, tartunk egy konferenciát, amin Ti is résztvehettek virtuálisan. A téma: Yeti e a macska talpa, mitől domború egy lábnyom, mindezt miért nem ismeri fel egy nyúl, illetve, hogyan lehetünk a következő életünkben egerek!
Ezek itt mind egetrengető problémák, kérlek benneteket, hogy nézzétek meg a két kislány műveit, elemezzétek ki, a Yeti problémát, legyetek az ügyhöz mérten nagyon komolyak, és fogalmazzátok meg addig is az álláspontotokat!

A képen, a két hölgyemény látható, amint csodálkozva megpillantják az előbarlangot. Kérlek írjátok meg, hogy mire vagytok kíváncsiak, a barlanggal kapcsolatban.
Holnap leficcenünk a barlangi Welneszfitneszbe! Kristina, Oriza a nyúl, és Főfüge. A lányok fizetik! Legalábbis úgy gondolom!

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Föfüge, latom ide is ficcentem madarka kepeben :o) Örvendek az uj barlangrajzodnak, es hogy szemelyesen tekinthetem meg :o) Csodas ez az uj barlang :o) itt a Plakathaz alatt, itt minden ilyen piros :o) jo hatter a digitalis barlangrajzhoz :o)!!
Lattad mar a kocsid tetejen hevereszö szomszed cica tappancsat? Szamlald meg az ujjait :o) lehet meg javitani a rajzomon :o) Kristina

orizatriz írta...

ÓÓÓ, dzsí-zász, mi történik itt? :)
ebből maradtunk ki ezek szerint? mi ilyen "rózsafejűek" lennénk, Kristina?? :D
köszönjük a meghívást!

Kozma Erzsébet írta...

Fantáziadús kép.:-)

Névtelen írta...

Szia Anita, nem en nem vagyok rozsafejü :o) en a csörös kismadarka vagyok ott a jobb also sarokban, nemtom ki az a rozsafejü ott melletted :o) Üdv, K.

orizatriz írta...

egy rejtélybe botlottunk akkor...

rajli írta...

Én mindig mondom nektek lányok a zalai bor nagyon veszélyes! Szegény Jánosnak is milyen látomása lett! Persze lehet , hogy a napi 100 000 mg. c-vitamin tett be neki! :))))

Főfüge írta...

Ó kedves Kristina! Tedd meg, hogy a szöveget is elolvasod, légysziiiii!
Tudom, hogy hosszú, meg nincs benne kép, de azért mégiiiiis!?

oriza, a nyúl: Ti, most lenn vagytok a barlangba, és ha egymásra néztek, akkor egymást látjátok, úgy, ahogy a földön kinéztek! Aki a barlangon kívül van, nem a barlang tarembúrája alatt, az így lát benneteket, meg Ti is, ha monitoron nézitek saját magatokat. Majd megszokjátok, mert egy hétig tart, de most egy nappal hosszabbodik, mert ne ismeritek a szabályokat, meg hogy ki, kicsoda!
Ezért is maradt el a welneszfitnesz! Figyeljetek, mert hazaküldelek benneteket és nyista barlangászás!

Erzsike! Ez nem fantázia kép, csak Te így látod, mert nem vagy a Terembúra alatt!:))) Figyelj! Még minden lehet!

Kristina! Tán ittál a bejárat melletti rajlililaszínű patakból, hogy madárkának képzeled magad? Jajajaj! Elfelejtettem mondani!
Addig igyál a Drambuie likőrből egy "Felest", majd teszek a welneszfitneszbe!

Rajli: olvasd fenn! Te is, csak így látod!

oriza, a nyúl:nem botlottunk rejtélybe! Kristina, Feles ivás után rendbe jön! Csak figyelj, ne hogy kettőt igyon, mert... azt nem is mondom! Te nem ihatsz, mert az olyan lenne, mint a tagadás tagadása, és akkor, te változól madárkává és akkor már nem lehetsz rózsafejű, aki mint olvashattad, oriza, a nyúl, csak, most így látod, a barlangi monitorterembe, mintha Te lennél a rózsafejű!
Ha mégis innál, és madárka lennél, akkor olvasd el mégegyszer, és rájössz, hogy neked mit kell csinálnod, hogy újra rózsafejű legyél. Ha megírod a megfejtést,akkor Te, máris kapsz egy barlangi búrát! Nos?

rajli írta...

Nagyon szellemes, mint mindig! :)))

Névtelen írta...

Kedves Föfüge, elolvastam a szöveget is :o) es eppen ezert irtam, hogy en a kis madarka vagyok a jobb also sarokban! Nem jött be a rozsafejüseg :o) Lehet hogy csak Te latsz rozsafejünek :o) A rozsafejüek nem ficcennek, en igen :o) olykor a nap elött olykor csak ugy ide-oda :o) a barlangba vagy a Plakatmuzeumba :o) Kristina

Huszár Boglárka - Bogart írta...

Már többször nekifutottam hogy megértsem a Macska-yeti-katica-hangya storyt ,erre most még bejöttek a képbe a rózsafejüek, és a ficcentő kismadár is
.... kéésssz vagyok -feladtam :((

Főfüge írta...

Boglárka, én is! Én vagyok az író, dramaturg, rendező, animátor, fő- és alvilágosító, ügyelő, minden, kezdődhetne a forgatás, erre az egyik művésznő, visszadobta a szerepet! Teljes csőd!
Megbukott életem első barlangi filmje! Nem baj, bontok még egy bort! Pedig szupergázsit kaptak, s erre lerózsafejezték saját magukat! Gondolhatod mennyit kereshetnek a képeikkel, ha egy egy ilyen szuperprodukciót visszautasítanak.
Láthatod! Ilyenek a szén- és krétakoptatók!
Megcsinálom diaporámába!

Névtelen írta...

Kedves Föfüge, ne vedd zokon, hogy ez a rozsafejüseg nem jött be :o))

Kedves Bogi, en is csak a macska-katica hangya storyt ertettem, hogy kerül oda a Yeti magam sem tudom es hat a rozsfejüek, roluk ne is beszeljünk... :o))))) De ne add fel ilyen könnyen, különben meg odaficcen egy kis madarka :o) vagy Rad osztja Föfüge a szerepet :o)

Huszár Boglárka - Bogart írta...

szén- és krétakoptatók helyett az olajkenők című film??????
Hmmm :)

Főfüge írta...

Feltétlen átgondolom, csak most ki kell hevernem, hogy kettétörték a karrierem! Megértem kifizetni a statisztákat!:))) Szerinted ki fizeti ki a sok bort? A rózsafejűek?

Huszár Boglárka - Bogart írta...

persze-persze gondolkodj csak, ezek fontos döntések,nem szabad elkapkodni.....
de csak hogy ne törjön ketté a karriered, ócsóón vállalom a díszlet,és jelmeztervezést ...
:D