2008. december 16., kedd

Pécsi utca


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

ah Peeecs :o), de imadom! Valamifele programmal modositod a felveteleidet? Ez nagyon jol nez ki!Kristina

Főfüge írta...

Bocsika!

Erre meg nem is válaszoltam.
Adobe Photoshop (Ps) a Program neve. Tulajdonképpen, ez egy digitális laboratórium. E nélkül, ma már nincs fotózás! Itt lehet mindenféle korrekciót végrehajtani. Expozíció, fehéregyensúly, színhelyesség, perspektivikus torzítás stb,stb.
Természetesen vannak hozzá, úgynevezett Pluginok, amik illeszkednek a Ps-hez, ami különböző efektek, szűrőzések, és még millió mindent lehet vele készíteni. Amit a pécsi képnél alkalmaztam, az egy Polaroid effekt, ami egy régi technikát utánoz, a Polaroid fényképezőgépét.
Természetesen, akkor jársz el helyesen, ha nem öncélúan használod, hanem kifejező eszközként.
Ez itt erőslacc oldala a fotozz.hu oldalon. Ő festőművész. Nézd meg a képeit. Ráklikkalsz a képre, akkor nagyobb lesz, s ha nagyképre is ráklikkelsz, akkor egészen nagy lesz.
http://fotozz.hu/er%25F5slacc

Itt pedig Rékuc képeit nézheted. Ő nagyon érti a technikát, és sok különleges programja is van.
Felhívnám a figyelmed a HDR-es képeire. A HDR az egy nemrégi technika, de Ő finoman bánik vele
http://rekafoto.com/galeria.html

Ki kellene próbálnod a fotózást! Ha, csak nézegeted a képeket, akkor nem nagyon fogod megszeretni, de ha kezedbe veszel egy aránylag jó gépet, és készítesz 50-60 képet és kidolgozod, akkor soha nem hagyod abba! Csak így megy. Főleg, ha ötvözöd a grafikával, akkor meg lehet, hogy világhírű leszel és milliomos! Én hülye! Lehet, hogy egy milliárdosnak magyarázok!:))) A programoktól meg ne félj! Egy hónap alatt meg lehet tanulni, a többi, az csak rajtad múlik. A sakkhoz tudnám hasonlítani. Megtanulod az összes lépést, amit a figurák léphetnek. 7 figura van, a többi, az csak ismétlődik és más színű. Megismered a sakk lényegét, gyakorolsz segédletekkel, a többi, az csak rajtad múlik. Te, biztos vagyok benne, hogy jó fotós lennél. Sőt! Hatalmas előny a „látásod” Ott van a „Tükör” c. képed. Már napok óta nézegetem, s azon kívül, hogy tetszik, nagyon, egy rejtély, hogy hogyan lehet pár vonalból, ilyen csodát alkotni. Vagy nézzük a „Sodródást” Sok embernek megmutattam, mert arra voltam kíváncsi, hogy látom e amit látok! Nagyon jól láttam. SENKI nem mondta rá hogy, de aranyos gyerekrajz (amit persze nagyon szeretek!) Ez egy remekmű! Külön értekezést lehetne arról írni, hogy mi a kép titka. Persze ez itt nem egy értekezős oldal. Csupán csak, egy nagyon rövid válasz, a hosszú kérdésedre.

Hajrá Krisztina! Szerezz be egy „fényecsetet” és Fotózzál!

S, ha szép szerényen kérhetnék egy meghívót az első kiállításodra, erre a címre?!

Janos.pauer@vipmail.hu

Névtelen írta...

Kedves Föfüge, köszi szepen, uh hat nem vagyok otthon a fenykepezes teren :o) nem is gondoltam, hogy ez ilyen altalanos dolog, hogy comjuteres programmal alakitja az ember a fenykepeket :o) akkor ugy latom ez a Polaroid hatas tetszik nekem :o) meg a kep is nagyon :o)!!!
Megnezem eröslacc es Rekuc fenykepeit!! Köszi az ajanlast!!!
A sakkot meg sikerült elsajatitanom, de akkor meg gyerek voltam, tudod volt meg kapacitas :o) Azt hiszem a fotozas nem nekem valo, gepek miegymas :o) brrr inkabb meghagyom azok szamara, akik ertenek hozza es gyönyörködöm az ö munkajukban :o) !!!! Maradok en egyelöre a jo kis szen-kreta-vizfestekes dobozom mellett :o) nagyon-nagyon jol esik a baratsagos biztatasod :o)Föfüge! Köszönöm!Kristina

Főfüge írta...

Azért, csak ott voltam az első kiállításodon! Igaz, hogy csak egy kép volt, kiállítva, de az nagyon híres!!!

Szia Kristina!